Om oss

Allting har en början

2020 var året när covid-19 kom till Sverige, vi minns det så väl för detta skulle komma att bli startskottet för vår verksamhet, Fresta Gård. I maj 2020 när våren blomstrade som mest lyckades vi alla i familjen bli sjuka i covid-19, detta var innan vaccinet kommit och därför blev vi rejält sjuka i flera veckor. Detta blev en tid med mycket reflektion och funderande över vad som är viktigt i livet, i vårt liv. Hälsan stod i fokus, hur kan vi göra för att vi ska må så bra så möjligt och vad kan vi påverka själva?. Ett aktivt liv med träning ville vi fortsätta med. Men ekorrhjulet, är det bra? Med all stress som det kan innebära?

Här föddes iden om ett eget företag hemma på gården. Maten vi äter blev viktigare, köttet? Råvarorna? Ju mer man lärde sig och ju mer man läste på så förstod vi att vi måste göra en förändring, både för oss och människorna runt omkring oss. Den sommaren skaffade vi våra första grisar, Greta och Gustav, för att bli självförsörjande på kött.

Vi tycker att vi alla bör äta mindre kött, men det vi äter ska vara nyttigt och djuren ska ha det bra. Vi är inga perfekta människor, men vi försöker göra en liten förändring. Vi börjar med oss själva och sedan hoppas vi kunna påverka fler i vår omgivning. Det började med maten och fortsätter nu med giftfria produkter för hemmet, huden, ansiktet och håret. Vi gör denna resan för oss själva men också för planeten och framtiden.